Bæredygtighedstjek på økologiske bedrifter

Bæredygtighedstjek på økologiske bedrifter - SEGES Projektsitet

Det er projektets mål at afdække bæredygtigheden samt de største udviklingspotentialer inden for den samlede bæredygtigheds-palette på hver deltagende bedrift.

Det er således projektets formål at implementere mere bæredygtighed i økologien. Det vil vi gøre ved at analysere og videreudvikle bæredygtigheden og dermed robustheden på hver økologiske bedrift, både til glæde for landmanden og erhvervet, for den bevidste forbruger og for naturen.

Bæredygtighedstjekket vil bl.a. sætte fokus på klima, biodiversitet og jordens frugtbarhed, områder der ofte bliver glemt i den daglige rådgivning. Derudover går bæredygtighedsanalysen ind på det sociale område og berører landmandens og hans ansattes velfærd, hvilket ligeledes er en vigtig faktor for bæredygtig udvikling. 

Bæredygtighedstjekket kan danne en fælles baggrund for alle ejendommens rådgivningstiltag og således sikre, at alle tiltag har en fælles retning mod en mere bæredygtig økologisk bedrift.

Billeder fra deltagelse i Folkemødet 2016 for at synliggøre den økologiske sektors indsatsområde for bæredygtighedstjek.
Artikel skrevet af Anke Stubsgaard, SEGES Økologi og bragt i maj 2016 i LandbrugNord tema om økologi
Nu er der mulighed for at få bæredygtigheden på din bedrift vurderet med et bæredygtighedstjek.
A5-folder om RISE analysen og bæredygtighedstjek.
I løbet af 2016 afdækkes bæredygtigheden og de vigtigste udviklingspotentialer på 97 økologiske bedrifter. Analyserne er gratis og munder ud i en uddybende rapport og en handlingsplan for øget bæredygtighed, som landmanden har fuld råderet over.
Information om muligheden for et bæredygtighedstjek. Pjecen anvendes i rådgivernes direkte kontakt med landmændene og ved de lejligheder, hvor økologiske landmænd samles.
PowerPoint præsentation fra møde i projektet om bæredygtighedstjek 2016 den 13. juni 2016 på SEGES
Oplæg af Solvejg Horst Petersen ved evalueringsmødet på Koldkærgård d. 16. januar 2017.
Brutto-slideshow, som alle de deltagende parter i projektet kan anvende, hver gang en lejlighed byder sig for at holde foredrag, som bevidstgør landmanden og sektoren om, hvad bæredygtig landbrugsdrift og landbrugsudvikling er.
Oplæg af Frank Oudshoorn, SEGES, på evalueringsmødet på Koldkærgård d. 16. januar 2017.
Foredrag for Økologisk Virksomhedsforum med tilbud om bæredygtighedstjek til de virksomheder, som har danske økologiske primærproducenter som leverandører.
Oplæg af Gustav Bock, SEGES, ved evalueringsmødet på Koldkærgård d. 16. januar 2017.
Mødet blev afholdt d. 16. januar 2017 på Koldkærgård i Aarhus.

© 2021 - SEGES Projektsitet